Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία – Το ΕΠΑ.Λ. Ν. Μουδανιών σε Ημερίδα

Οι μαθήτριες/-τες και οι εκπαιδευτικοί του ΕΠΑ.Λ. Ν. Μουδανιών παρακολούθησαν την Ημερίδα με θέμα: «Μιλώντας για την Αναπηρία, τα Είδη της και την Ελληνική Πραγματικότητα», που διοργάνωσε το ΚΔΑΠ-μεΑ Πορταριάς, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα (3/12) Ατόμων με Αναπηρία και πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018 στο Πνευματικό Κέντρο Ν. Μουδανιών.

Στην Ημερίδα έγινε αναφορά στον ορισμό και τα είδη της Αναπηρίας, καθώς και στις υπάρχουσες δομές για τα ΑμεΑ στη Ελλάδα. Ακόμη, παρουσιάστηκαν προσωπικές εμπειρίες ατόμων, που εθελοντικά έχουν απασχοληθεί σε δομές για άτομα με αναπηρία. Κυρίαρχο στόχο της Ημερίδας απετέλεσε η ευαισθητοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας για τα Άτομα με Αναπηρία.

Η Διεύθυνση του ΕΠΑ.Λ. Ν. Μουδανιών αφού ευχαρίστησε το Προσωπικό του ΚΔΑΠ-μεα Πορταριάς, για την ιδιαίτερη πρόσκληση στην παρακολούθηση της Ημερίδας, ανέλαβε άμεσα πρωτοβουλίες συνεργασίας – συνδρομής στις υπηρεσίες που παρέχονται μέσω του Κέντρου στα παιδιά/εφήβους/άτομα με αναπηρίες που απασχολεί. Συγκεκριμένα, από την επομένη ημέρα σήμερα Πέμπτη 6/12, μετά από πρόσκληση της Διεύθυνσης του ΕΠΑ.Λ., πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το Προσωπικό του ΚΔΑΠ-μεα, στο σχολείο, για τις πρώτες συζητήσεις στην από κοινού δημιουργική απασχόληση των Ατόμων με Αναπηρία. Το ενδιαφέρον επιδεικνύεται – εστιάζεται στη σύμπραξη για τη δημιουργία – ανάπτυξη – καλλιέργεια δεξιοτήτων, των Ατόμων με Αναπηρία, σε θέματα κηπουρικής και μαγειρικής, στα πλαίσια δραστηριοτήτων του Τομέα Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος που λειτουργεί στο ΕΠΑ.Λ. Ν. Μουδανιών.

Για τις παραπάνω πρωτοβουλίες συνεργασίας, μετά την ήδη ληφθείσα σύμφωνη γνώμη του Συλλόγου Διδασκόντων, θα κληθούν να συναινέσουν η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής και η Δημοτική Αρχή Νέας Προποντίδας.

Από τη Διεύθυνση του ΕΠΑ.Λ. Νέων Μουδανιών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *