Προετοιμασία επαναλειτουργίας Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων

ΘΕΜΑ: Προετοιμασία επαναλειτουργίας Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων

          Με αφορμή την επανέναρξη λειτουργίας των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων την 12η/4/2021, παρακαλούνται οι Διευθύντριες και οι Διευθυντές  να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες σε συνεργασία με τις κατά τόπους Σχολικές Επιτροπές, ώστε τα διδακτήρια να είναι πλήρως έτοιμα για την υποδοχή μαθητών και εκπαιδευτικών (προμήθεια αντισηπτικών υγρών, μασκών  κ.λ.π.).

     Υπενθυμίζουμε επίσης τις οδηγίες που αφορούν σε ασφαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων:

-Υποχρεωτική χρήση μάσκας από μαθητές και εκπαιδευτικούς.

-Διαφοροποίηση ωραρίου και διαλειμμάτων, όπου είναι λειτουργικά δυνατό, και γενικά λήψη κάθε μέτρου που είναι απαραίτητο για την αποφυγή συνωστισμού και συγχρωτισμού μαθητών και εκπαιδευτικών.

-Τακτικός αερισμός και καθαρισμός των αιθουσών διδασκαλίας και όλων των χώρων του σχολείου.

    Εντός της ημέρας αναμένεται η εγκύκλιος για την προμήθεια και χρήση των διαγνωστικών self test τα οποία ήδη βρίσκονται στα φαρμακεία όλης της χώρας. Σύμφωνα με πληροφόρηση που έχουμε, ήδη έχουν “ανοίξει” τα ΑΜΚΑ και των ενήλικων μαθητών των ημερήσιων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ για την προμήθεια των τεστ. Οι αλλοδαποί μαθητές και μαθήτριες θα πρέπει να απευθυνθούν σε ΚΕΠ ώστε να πάρουν προσωρινό ΑΜΚΑ. Παρακαλούμε για την ενημέρωσή τους. Τα τεστ (της Δευτέρας) που προορίζονται για τους μαθητές των εσπερινών Λυκείων θα παραληφθούν με courier από τους Διευθυντές εντός των προσεχών ωρών.

    Από τη Δευτέρα 12/4 οι μαθητές θα παρακολουθούν μόνο με την επίδειξη (εκτυπωμένης, χειρόγραφης ή αποθηκευμένης σε κινητό τηλέφωνο) βεβαίωσης αρνητικής διάγνωσης. Το πρώτο τεστ θα πρέπει να διενεργηθεί είτε το βράδυ της Κυριακής είτε το πρωί της Δευτέρας.

    Όσον αφορά στο προσωπικό καθαριότητας, προς το παρόν η διενέργεια των τεστ μπορεί να γίνει μόνο μέσω των Δήμων και των Σχολικών Επιτροπών. Πιθανόν εντός της ημέρας να υπάρξει νέα ρύθμιση.

       Στην περίπτωση εκπαιδευτικών που διδάσκουν τις ίδιες ημέρες σε Γυμνάσια και Λύκεια, παρακαλούμε να προβείτε στην, κατά το δυνατόν, αναμόρφωση του προγράμματος λειτουργίας του σχολείου ώστε να υπάρχει δυνατότητα ανταπόκρισης στις υποχρεώσεις τόσο της τηλεκπαίδευσης των Γυμνασίων όσο και της δια ζώσης διδασκαλίας των Λυκείων. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στη διδασκαλία των πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων της Γ’ τάξης Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων.

       Όπως γνωρίζετε, έχουν αποσταλεί οι εγκρίσεις για τους μαθητές που συνοικούν με άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Από τη Δευτέρα 12/4 θα ξεκινήσει η συγκρότηση τμημάτων εξ αποστάσεως διδασκαλίας.

        Υπενθυμίζουμε ότι σε περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος συνεχίζουν να ισχύουν τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ. Συνεπώς θα πρέπει να υπάρχει συνεχής ετοιμότητα για την άμεση εκ νέου έναρξη της τηλεκπαίδευσης σε μεμονωμένα τμήματα ή ολόκληρες σχολικές μονάδες.

        Τέλος, θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα για την επανεκκίνηση της διαδικασίας  μεταφοράς μαθητών σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς.

Ο Διευθυντής Δ.Ε. Χαλκιδικής

ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *