Είσοδος...

Νέα της εκπαίδευσης...

  • No feeds found!

Αναζήτηση...

Ενδιαφέρουν...

  • No feeds found!

Εκπαιδευτική επίσκεψη στην εταιρεία "Ελληνικοί Λευκόλιθοι"

Τη Δευτέρα 23/03/2015 πραγματοποιήθηκε διδακτική επίσκεψη των τμημάτων Β & Γ τάξης ηλεκτρολόγων και Β & Γ τάξης μηχανολόγων του Ε.Κ Νέων Μουδανιών.Ο αριθμός των μαθητών ήταν 45, με δύο συνοδούς καθηγητές τον κ. Αναγνώστου Χ και τον κ. Πατρικάκη Π. και αρχηγό τον κ. Παπαβασιλείου Γ. 

Προορισμός της διδακτικής επίσκεψης ήταν η εταιρεία Ελληνικοί Λευκόλιθοι στη Γερακινή Χαλκιδικής. Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στους χώρους εξόρυξης και επεξεργασίας λευκόλιθου για την παραγωγή προϊόντων μαγνησίου και τέλος ξεναγήθηκαν στα συνεργεία επισκευής οχημάτων και κατασκευής εξαρτημάτων-μηχανημάτων απαραίτητων για τη συντήρηση και καλή λειτουργία πάσης φύσεως κινητήρων που χρησιμοποιούνται στην παραγωγική διαδικασία. Έγινε επίδειξη λειτουργίας χωματουργικού μηχανήματος Terser(Dumper) και φορτωτή τύπου Caterpillar. επίσης έγινε και κατασκευή δοκιμίων με χρήση μηχανημάτων κατεργασίας μετάλλων τύπου συγκολλήσεων ηλεκτροδίου ΜΜΑ, mig-mag, πλάσμα κοπής. Οι παραπάνω δραστηριότητες σχετίζονταν άμεσα με τα συγκεκριμένα μαθήματα των ειδικοτήτων και οι μαθητές εξέφρασαν την επιθυμία τους για ανάλογες επισκέψεις στο μέλλον.  

Εκπαιδευτική Επίσκεψη τμημάτων της Β και Γ τάξης

Στις 09/03/2015 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών της Β και Γ τάξης των ειδικοτήτων Ηλεκτρολογίας και Ηλεκτρονικών στον υποσταθμό της ΔΕΗ και στην κεραμοποιία Χαλκιδικής στον Άγιο Μάμα με συνοδούς καθηγητές τους κ. Φωτιάδη Λ, Ηλιάδη Α. και Αναγνώστου Χ.

Οι μαθητές ενημερώθηκαν στον υποσταθμό της ΔΕΗ για τη μετατροπή της υψηλής τάσης σε μέση και τη διανομή της στις πόλεις και τα χωριά του νομού Χαλκιδικής ενώ στην κεραμοποίια Χαλκιδικής γνώρισαν τη διαδικασία παραγωγής των τούβλων σε μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής 

/

© 2012, ΕΠΑ.Λ. Ν. ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ

template joomla by JoomSpirit