Είσοδος...

Νέα της εκπαίδευσης...

  • No feeds found!

Αναζήτηση...

Ενδιαφέρουν...

  • No feeds found!

Υποβολή Αίτησης – Δήλωσης των υποψήφιων για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ΕΠΑΛ έτους 2018

Όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία, όλοι οι υποψήφιοι για συμμετοχή στις Πανελλαδικές εξετάσεις του 2018 των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑ.Λ.), για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, πρέπει να υποβάλουν στο Λύκειό τους Αίτηση-Δήλωση υποψηφιότητας συμμετοχής στις εξετάσεις αυτές.

Η προθεσμία ορίζεται από την Παρασκευή 16 ως και την Πέμπτη 29 Μαρτίου για όλους τους υποψηφίους που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑ.Λ.). Επισημαίνεται ότι η ανωτέρω προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της δεν γίνεται δεκτή καμία Αίτηση-Δήλωση.

Ο υποψήφιος μπορεί να προμηθεύεται την Αίτηση – Δήλωση που αναλογεί στην περίπτωσή του είτε από το διαδίκτυο, είτε από το ΕΠΑ.Λ. Ν. Μουδανιών. Στη συνέχεια  θα συμπληρώνει την Αίτηση - Δήλωση σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο έντυπο και θα προσέρχεται στο ΕΠΑ.Λ. Ν. Μουδανιών, για την οριστική ηλεκτρονική υποβολή της. Στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας www.minedu.gov.gr, στο σύνδεσμο ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, αναρτώνται τα κατά περίπτωση υποδείγματα της Αίτησης-Δήλωσης (https://www.minedu.gov.gr/exetaseis-2/epal-m/epal-aitisi-panel/33492-16-03-18-aitisi-dilosi-epal-2018-egkyklios-kai-ypodeigmata-aitisis) και οι σχετικές εγκύκλιοι που περιγράφουν πλήρως τη διαδικασία και τα αναλυτικά δικαιολογητικά για κάθε κατηγορία υποψηφίου (μαθητής ή απόφοιτος). Οι σχετικές εγκύκλιοι με τα αντίστοιχα υποδείγματα της Αίτησης-Δήλωσης έχουν ήδη παραληφθεί από το ΕΠΑ.Λ. Ν. Μουδανιών.

Υπενθυμίζεται ότι όλοι οι ως άνω  μαθητές και απόφοιτοι (υποψήφιοι των Πανελλαδικών εξετάσεων ΕΠΑ.Λ.) με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που εξετάζονται σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία προφορικά ή γραπτά κατά περίπτωση, πρέπει ως τις 29 Μαρτίου να υποβάλουν και σχετική αίτηση με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στο ΕΠΑ.Λ. Ν. Μουδανιών.

Με την ευκαιρία ενημερώνουμε τους υποψηφίους:

1. Με το ισχύον νομικό πλαίσιο, υποψήφιοι από ημερήσια ΕΠΑ.Λ. συμμετέχοντας στις  πανελλαδικές εξετάσεις τεσσάρων μαθημάτων (δύο μαθήματα γενικής παιδείας και δύο μαθήματα ειδικότητας) μπορούν να διεκδικήσουν κοινό ειδικό ποσοστό θέσεων στα Πανεπιστήμια, ΤΕΙ, ΑΣΠΑΙΤΕ, ΑΣΤΕ, Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ), Σχολή Αστυφυλάκων, Σχολή Πυροσβεστών, Σχολές Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού. Το κοινό ειδικό ποσοστό που διεκδικούν οι υποψήφιοι των ΕΠΑ.Λ. στα Πανεπιστήμια είναι 5% των θέσεων, ενώ στο νεοϊδρυθέν Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής το ποσοστό ανέρχεται στο 10% των θέσεων (μόνο για φέτος).

2. Όσοι υποψήφιοι ενδιαφέρονται για τα ΤΕΦΑΑ και θα συμμετάσχουν φέτος στις πανελλαδικές εξετάσεις, πρέπει υποχρεωτικά να δηλώσουν την επιθυμία τους για τα ΤΕΦΑΑ, ώστε να συμμετάσχουν και στις πρακτικές δοκιμασίες (υγειονομική εξέταση και αγωνίσματα).

3. Όσοι υποψήφιοι ενδιαφέρονται για  τις Στρατιωτικές Σχολές, τις Αστυνομικές Σχολές, τις Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας και τις Σχολές της Ακαδημίας του Εμπορικού Ναυτικού πρέπει να υποβάλουν αίτηση απευθείας στο Στρατό, στην Αστυνομία, στην Πυροσβεστική ή στο Εμπορικό Ναυτικό σε χρονικό διάστημα που θα ορίζεται στις προκηρύξεις που θα εκδώσουν τα αρμόδια Υπουργεία και να κριθούν ικανοί στις προκαταρκτικές εξετάσεις. Οι παραπάνω προκηρύξεις θα διατίθενται από τα Στρατολογικά Γραφεία, τα Αστυνομικά Τμήματα, την Πυροσβεστική και τις κατά τόπους Λιμενικές Αρχές αντίστοιχα.

4. Υποψήφιοι για το 10% των θέσεων (χωρίς νέα εξέταση) μπορούν να είναι μόνο όσοι εξετάστηκαν πανελλαδικά το 2016 ή το 2017 με τα ημερήσια ΕΠΑ.Λ. Όσοι επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων, δεν θα υποβάλουν Αίτηση-Δήλωση το Φεβρουάριο, αλλά απευθείας μηχανογραφικό δελτίο.

5. Όσοι από τους μαθητές της τελευταίας τάξης των ΕΠΑ.Λ. εμπίπτουν στην ειδική κατηγορία των υποψηφίων-πασχόντων από σοβαρές παθήσεις (για εισαγωγή στο 5% των θέσεων εισακτέων χωρίς εξετάσεις), έχουν ήδη αποκτήσει νέο πιστοποιητικό της πάθησής τους από τις αρμόδιες επταμελείς επιτροπές των νοσοκομείων. Αυτοί οι μαθητές, εφόσον δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις, θα καταθέσουν μηχανογραφικό σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν αργότερα.

Τις σχετικές εγκυκλίους και τα αντίστοιχα υποδείγματα, από σήμερα Παρασκευή 16-3-2018, οι υποψήφιοι μπορούν να τα αναζητούν στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας www.minedu.gov.gr, στο σύνδεσμο ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ.

Για επιπλέον πληροφορίες στους Υποδιευθυντές του ΕΠΑ.Λ. Ν. Μουδανιών κ. Δούφλια Ιωάννη και κ. Νανούση Αικατερίνη, τηλ. σχολείου 2373021322.

Από τη Διεύθυνση του ΕΠΑ.Λ. Ν. Μουδανιών

Υλοποίηση Επιμορφωτικών Προγραμμάτων επιπέδου Β1 από το ΚΣΕ Ν. Μουδανιών

      Το Κ.Σ.Ε. (Κέντρο Στήριξης Επιμόρφωσης) του Ε.Κ. Ν. Μουδανιών ενημερώνει τους εκπαιδευτικούς που επι­θυμούν να παρακολουθήσουν την Επιμόρφωση Β’ Επιπέδου Τ.Π.Ε. (Β1), ότι θα υλοποιήσει τα παρακάτω προγράμματα κατά το διάστημα Απρίλιος 2018 έως Ιούλιο 2018:

 

Α/Α

ΚΩΔΙΚΟΣ

ΠΡΟΓ/ΤΟΣ

ΕΝΑΡΞΗ

ΛΗΞΗ

ΩΡΑ

ΣΥΣΤΑΔΑ

1

2020-6

18/04/2018

04/07/2018

16:00-19:00

Β.1.1 ΘΕΩΡΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ

2

2020-7

17/04/2018

03/07/2018

16:00-19:00

Β1.4 ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

3

2020-8

17/04/2018

03/07/2018

19:00-21:00

Β1.3 ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙ­ΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΔΙΟΙΚΗΣΗ

  

 Τα προγράμματα 2020-6 & 2020-7 είναι με το Παραδοσιακό Μοντέλο Επιμόρφωσης (δια ζώσης συνεδρίες).Το πρόγραμμα 2020-8 είναι με το Μικτό Μοντέλο – συνδυασμός δια ζώσης και σύγχρονων εξ’ αποστάσεως επιμορφωτικών συνεδριών. Κάθε πρόγραμμα περιλαμβάνει δώδεκα (12) τρίωρες επιμορφωτικές συνεδρίες με ένα μάθημα ανά εβδομάδα.

Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί, από 02/03/2018 έως και 09/03/2018, μπορούν μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος του έργου (http://e-pimorfosi.cti.gr/mis) και με χρήση των προσωπικών κωδικών που απέκτησαν κατά την επι­μόρφωσή τους στο Α’ Επίπεδο Τ.Π.Ε., να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής.

 

 

Ευχαριστήριο Δελτίο Τύπου

Η εκπαιδευτική κοινότητα, Μαθητές – Γονείς & Κηδεμόνες – Εκπαιδευτικοί, του Ημερήσιου ΕΠΑ.Λ. Νέων Μουδανιών, ευχαριστεί δημόσια την επιχείρηση φούρνο – αρτοποιείο – ζαχαροπλαστείο fres.co στα Νέα Μουδανιά (Κύπρου 27) για την προσφορά δωρεάν δεκαέξι (16) βασιλοπιτών (βάρους εκάστης 2 κιλών) προκειμένου να κοπούν εθιμοτυπικά με την έναρξη του ημερολογιακού έτους 2018 στο σχολείο.

Στους δύσκολους οικονομικά καιρούς που διανύουμε, με τα πολλά και σοβαρά προβλήματα που καλείται να επιλύσει η εκπαιδευτική κοινότητα στην προσπάθεια να ανταπεξέλθει στις ποικίλες υποχρεώσεις της, η ευγενική παραπάνω προσφορά αποτελεί φωτεινό παράδειγμα προς μίμηση γιατί αναδεικνύει μια διαφορετική επαγγελματική θετική προσέγγιση που μεταφέρει μηνύματα και παραδίδει μαθήματα στήριξης, συμπαράστασης και αλληλεγγύης στα φυτώρια των αυριανών πολιτών, τα σχολεία.

Γόνιμες και δημιουργικές τέτοιες ευαισθησίες και συμπεριφορές – καλές πρακτικές πρέπει να δημοσιοποιούνται και να επιβραβεύονται. Ευχαριστούμε, λοιπόν, την επιχείρηση fres.co και της ευχόμαστε ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ και ΚΑΛΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ.

 

Από τη Διεύθυνση του ΕΠΑ.Λ. Ν. Μουδανιών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το ΕΠΑΛ Ν. Μουδανιών θα λειτουργήσει κανονικά την Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

                                         Από τη Δ/νση του ΕΠΑΛ

Συνέχιση εγγραφών και μετεγγραφών

Συνεχίζονται- κατόπιν εγκρίσεως της ΔΔΕ- οι εγγραφές μαθητών στο σχολείο μας μέχρι τις 21 Σεπτεμβρίου

Οι μετεγγραφές από ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ μπορούν να πραγματοποιηθούν μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.

Πληροφορίες στο τηλ. 23730 21322.

Εγγραφές μαθητών για το σχολικό έτος 2017-18

Ενημερώνουμε τους κηδεμόνες των μαθητών ή τους ίδιους τους μαθητές, εφόσον είναι ενήλικοι, ότι η εγγραφή και η ανανέωση εγγραφής για το σχολικό έτος 2017-18 υποβάλλονται υποχρεωτικά ηλεκτρονικά από τις 19-06-2017 έως τις 23-06-2017. 

Το σχολείο είναι ανοικτό καθημερινά 9.00- 13.30 για την εξυπηρέτηση των μαθητών. 

 

 

Συνημμένα:
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (ΕΞ - 91085 - 2017 -ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ_ΤΡΙΩΝ ΣΕ ΕΠΑΓΓ)Εγγραφές μαθητών 2017-18135 kB
/

© 2012, ΕΠΑ.Λ. Ν. ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ

template joomla by JoomSpirit