Ανακοίνωση έναρξης εξ αποστάσεως εκπαιδευτικού πρόζεκτ: «Κινηματογράφος και Ιστορία»

Αγαπητοί συνάδερφοι και μαθητές και μαθήτριες του ΕΠΑ.Λ. Ν. Μουδανιών,

ελπίζω να σας βρίσκω όλες και όλους καλά.

Μέσα στα πλαίσια της εξ αποστάσεως διδασκαλίας, και για να χρησιμοποιήσουμε δημιουργικά το χρόνο μας, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι οργανώνω ένα εκπαιδευτικό project στην εκμάθηση Ιστορίας μέσω του κινηματογράφου, ανοικτό για μαθητές και μαθήτριες της Α΄ και Β΄ Λυκείου, αλλά και για εκπαιδευτικούς που θέλουν να εμπλουτίσουν τα εκπαιδευτικά τους εργαλεία.

Η λογική σχεδιασμού του project είναι πολύ απλή.

Μια φορά την εβδομάδα, βλέπουμε μια κινηματογραφική ταινία και απαντάμε σε κάποιες ερωτήσεις πάνω σε αυτήν, με τη μορφή ενός ερωτηματολογίου. Ας εκμεταλλευτούμε, λοιπόν, την ευκαιρία και ας δούμε κάποιες ταινίες, μαθαίνοντας με ευχάριστο τρόπο για μια σειρά από σημαντικά ιστορικά γεγονότα.

Για να συμμετάσχετε στο project αυτό, θα πρέπει να έχετε δημιουργήσει μέχρι τις 6 Απριλίου 2020 λογαριασμό στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο μέσω της σύνδεσης https://register.sch.gr/. Να υπενθυμίσω ότι η ημερομηνία είναι καταληκτική και ίσως δεν θα δοθεί άλλη παράταση. Χρειάζεται να γνωρίζετε, εκτός από τα στοιχεία της ταυτότητάς σας και τον Αριθμό Μητρώου σας που αναγράφετε πάνω στον έλεγχο προόδου σας Α΄ τετραμήνου.

Στη συνέχεια, αφού δημιουργήσετε το λογαριασμό σας, θα πρέπει να μπείτε στην πλατφόρμα του eclass (https://eclass.sch.gr) και από την αναζήτηση μαθημάτων: Νομός Χαλκιδικής => Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση => ΕΠΑΛ ΝΕΩΝ ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ (T414) => Εκπαιδευτικό Πρότζεκτ: Κινηματογράφος και Ιστορία (T414196) καταλήγετε στο πρότζεκτ μας και πατάτε πάνω, για να σας ανοίξει ένα παράθυρο, όπου κάνετε την υποβολή αίτησης για εγγραφή.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Από τη στιγμή που θα γίνει η εγγραφή σας στο project, θα πρέπει να βλέπετε κάθε βδομάδα την ταινία ή το ντοκιμαντέρ που θα υπάρχει στις διαδικτυακές συνδέσεις και θα απαντάτε σ’ ένα ερωτηματολόγιο. Η πορεία του project και τα επόμενα στάδια του θα εξαρτηθεί, κατά πολύ, από τις απαντήσεις των μαθητών και μαθητριών, καθώς η διάδραση είναι μια διαδικασία που επιδιώκεται να αναπτυχθεί και να καλλιεργηθεί.

Η συμμετοχή στο εκπαιδευτικό αυτό project είναι προαιρετική για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες των Α΄ και Β΄ τάξεων του Λυκείου. Στο τμήμα Α1 του σχολείου, το συγκεκριμένο project πρόκειται να αποτελέσει το αντικείμενο του μαθήματος Ζώνη Δημιουργικών Δραστηριοτήτων.

Θα με ευχαριστούσε ιδιαίτερα η συμμετοχή σας στο project αυτό, γιατί πέραν από εκπαιδευτικούς και ψυχαγωγικούς θα εξυπηρετήσει και ερευνητικούς σκοπούς, καθώς τα αποτελέσματα – συμπεράσματά του, θα συμβάλλουν στην προώθηση έρευνας για τη μεθόδο project.

Ευχαριστώ πολύ και σας περιμένω στο eclass. Για οποιαδήποτε απορία είμαι στη διάθεσή σας στο email μου στο Πανελλήνιο Σχολικό δίκτυο: stamatopoe@sch.gr

Να είστε όλοι και όλες καλά και να προσέχετε.

 

Δρ, Έλενα Σταματοπούλου

Εκπαιδευτικός, κλάδου ΠΕ86, του ΕΠΑ.Λ. Ν. Μουδανιών

Msc Ιστορική ερευνήτρια Ιονίου Πανεπιστημίου, Phd Θεατρολογίας ΑΠΘ, Μεταδιδακτορική ερευνήτρια Τμήματος Θεάτρου ΑΠΘ.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *