Επίσκεψη της Υφυπουργού Παιδείας κας Ζαχαράκη και του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης κου Κόπτση στο ΕΠΑΛ Ν. Μουδανιών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΟ ΕΠΑ.Λ. Ν. ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ

Την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019 επισκέφθηκε το ΕΠΑ.Λ. Ν. Μουδανιών η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Κα Σοφία Ζαχαράκη συνοδευόμενη από το Δ/ντή της Περιφερειακής Δ/νσης Εκπ/σης Κεντρικής Μακεδονίας Κο Αλέξανδρο Κόπτση. Παρούσα στην επίσκεψη και η Δ/ντρια της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης Χαλκιδικής Κα Αικατερίνη Τσέκου.

Η Κα Υφυπουργός ενημερώθηκε, κατ’ αρχήν, από το Δ/ντη του σχολείου για την πρόσφατη πολυήμερη κατάληψη από μαθητές και μαθήτριες και στη συνεχεία συζήτησε σχετικά θέματα με το εκπαιδευτικό προσωπικό. Αφού συνεχάρη τους καθηγητές και τις καθηγήτριες για τις ιδιαίτερα επιτυχημένες προσπάθειές τους με στόχο την ταχεία επάνοδο σε λειτουργία του σχολείου, δήλωσε την αμέριστη συμπαράστασή της, την πλήρη υποστήριξή της, αλλά και την ειλικρινή πρόθεσή της να συνδράμει με κάθε τρόπο στην πλήρη αποκατάσταση των φθορών, καταστροφών και απωλειών, ώστε το σχολείο να επανέλθει στην προγενέστερη πλήρη, ομαλή και εύρυθμη λειτουργία. Η Κα Υφυπουργός υποσχέθηκε, ακόμη, τη διατήρηση άμεσης επαφής και επικοινωνίας με το σχολείο για τη συνεχή ενημέρωσή της, έτσι ώστε η από την πλευρά της παροχή βοήθειας να είναι επίκαιρη, άμεση και καθοριστική.

Την προηγούμενη ημέρα, Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου, επισκέφθηκε το ΕΠΑ.Λ. Ν. Μουδανιών και συναντήθηκε με τα μέλη του Συλλόγου Διδασκόντων, κλιμάκιο του Κ.Ε.Σ.Υ. Πολυγύρου υπό τον Προϊστάμενό του, καθώς και η Σ.Ε.Ε. έχουσα την παιδαγωγική ευθύνη του σχολείου. Αντικείμενο των συζητήσεων που πραγματοποιήθηκαν, οι ενέργειες και τα παιδαγωγικά μέτρα που λαμβάνονται μετά την κατάληψη, αλλά και όλες εκείνες οι ενδεικνυόμενες ενέργειες και πρωτοβουλίες που θα καταστήσουν εφικτή την αποτροπή παρομοίων καταστάσεων στο μέλλον.

Οι προσπάθειες πρόληψης θα συνεχιστούν σε συνεργασία και με άλλους Φορείς όπως ο Δήμος Ν. Προποντίδας, το Κ.Υ. Ν. Μουδανιών κλπ.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΕΠΑ.Λ. Ν. ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ