ΔΡΑΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΕ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ

Την Τετάρτη 09 και την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022, πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, στο αμφιθέατρο του σχολείου, η ομιλία του κ. Δημήτρη Αντωνίου https://www.facebook.com/dimitrisantoniou.gr στους μαθητές και στις μαθήτριες της Α’ τάξης. Ο κ. Αντωνίου https://dimitrisantoniou.gr/, καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο από τα δεκαέξι του χρόνια μετά το πολύ σοβαρό τροχαίο ατύχημά του, επί δύο (2) διδακτικές ώρες αναφέρθηκε στα ζητήματα, τις δυσκολίες, αλλά και στα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία.
Για την αποδοχή της πρόσκλησής μας, την «επίσκεψη» – παρουσία και συμμετοχή – συμβολή με την ομιλία του και τη συζήτηση που ακολούθησε, ευχαριστούμε θερμά τον κ. Δημήτρη Αντωνίου, απόφοιτο του τμήματος φυσικής του Α.Π.Θ. και με μεταπτυχιακές σπουδές στην οικονομική επιστήμη στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (με αντικείμενο διατριβής τα τροχαία ατυχήματα στο Δήμο Θεσσαλονίκης την χρονική περίοδο 2010 – 2015), του ευχόμαστε καλή δύναμη στη συμμετοχή του σε επιστημονικές και κοινωνικές εκδηλώσεις για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας στη χώρα μας καθώς και καλή συνέχεια στο λογοτεχνικό συγγραφικό του έργο !
Να υπενθυμίσουμε ότι πρόσφατα, στο σχολείο μας, κατασκευάστηκε ράμπα για την πρόσβαση και χώρος υγιεινής για την εξυπηρέτηση Ατόμων με Αναπηρία https://www.facebook.com/epal.n.moudan/posts/1327682237714184?__cft__[0]=AZX7GPxfSqYwP9-caq4_RhSB8-EztEpubmzbbKxwSIEpcXWlvvYBeon1o3rPlNCXYbt5XH80R5z8-DvLmuNvZoYfH6ocdHA6IfKWA18nmfOLEGpTYWkHJ4vH-55SnHvp-WPZwIM8sqcw5WVAZmUF893HS39NhLGPqtOUpXVMqJoY50d1VH5KXD2_CWiSuUgZOM8&__tn__=%2CO%2CP-R, ώστε να είναι φιλικό και να παρέχει ίσες ευκαιρίες και δυνατότητες στους έχοντες κινητικά προβλήματα.
Σημειώνουμε ότι Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία έχει οριστεί η 3η Δεκεμβρίου κάθε έτους.